sâmbătă • 29 ianuarie 2022 • 10:02
Acasă / București / Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an

Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an

Admitere școli MAI 2022: La Poliție, Jandarmerie și Pompieri, locurile se DUBLEAZĂ, în acest an. Când au loc înscrierile

Dublarea numărului de locuri în școlile de Poliție, Jandarmerie și Pompieri, din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, asta prevede un proiect de hotărâre de guvern publicat de Ministerul Educației la finalul anului trecut.

Documentul prevede „suplimentarea cu 2.891 locuri pentru anul I la învăţământul postliceal militar organizat de Ministerul Afacerilor Interne în anul şcolar 2021-2022, astfel încât cifra de şcolarizare să fie de 5559 locuri”.

În prezent cifra de școlarizare pentru aceste unități de învățământ este de 2.668 de locuri.

Dublarea cifrei de școlarizare vine ca urmare a unei cereri din partea Ministerului de Interne, notează Ministerul Educației.

„Prin adresa nr. 41011/2021, Ministerul Afacerilor Interne informează Ministerul Educaţiei, cu privire la faptul că înregistrează un deficit accentuat de resurse umane, generat de diferenţa dintre intrările şi ieşirile din sistem. La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, una dintre măsurile identificate pentru reducerea deficitului de resurse umane… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citește și

Interzicerea centralelor de apartament. Ministrul Mediului: Nu se va aplica retroactiv și nu vor fi afectate casele

Interzicerea centralelor de apartament. Ministrul Mediului: Nu se va aplica retroactiv și nu vor fi ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *