luni • 24 ianuarie 2022 • 22:13
Acasă / București / De câte ori pe an este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul. Care a fost misiunea sa

De câte ori pe an este sărbătorit Sfântul Ioan Botezătorul. Care a fost misiunea sa

De câte ori pe an este Sfântul Ioan Botezătorul. Care a fost misiunea sa

Sfântul Ioan Botezătorul a fost un mare proroc, care a dus o viață pustnică, în feciorie, în continuu post și rugăciune. Astfel, acesta a fost demn de a fi numit prieten al Mântuitorului, fiind unul dintre puțini prooroci care au avut șansa să îl întâlnească pe acesta.

Ioan Botezătorul a mai fost numit Înaintemergătorul Mântuitorului de vreme ce acesta l-a întâmpinat la intrarea Sa în Ierusalim. Sfântul Ioan nu se temea să mustre pe cei nevrednici, care trăiau în păcat și comiteau fărădelegi, numindu-i pui de vipere. El îi iubea pe cei cinstiți și drepți, ajutându-i să găsească calea spre mântuire.

El s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Mama sa, Elisabeta, a fost descendenta lui Aaron. Sfântul Ioan Botezătorul a fost născut cu 6 luni înaintea nașterii Mântuitorului. Îngerul Gavriil a vestit nașterea lui Ioan, apărând în fața lui Zaharia. Acesta nu a crezut spusele îngerului și a rămas mut pâna la nașterea pruncului său.

Elisabeta, pe când aceasta îl purta în pântece pe Ioan, s-a întâlnit cu Fecioara Maria care îl purta în pântece pe Iisus. Se spune că Ioan a mișcat în pântecele mamei sale în acel moment. Ioan l-a cunoscut pe Mântuitor atunci când acesta l-a botezat.

Misiunea Sfântului Ioan

În al cinsprezecelea an al domniei Cezarului Tiberiu, Sfântul Ioan Botezătorul a început să predice. Menirea lui a fost să pregătească credincioșii pentru venirea lui Iisus. El a trebuit să îl facă cunoscut pe acesta… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citește și

Angajări în armată 2022: MApN, în căutare de soldați. Care sunt condițiile de admitere și salariul

Angajări în armată 2022: MApN, în căutare de soldați. Care sunt condițiile de admitere și ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *