luni • 24 ianuarie 2022 • 21:36
Acasă / Călărași / Impozitarea pensiilor 2022: Calcul CASS și impozit pensie

Impozitarea pensiilor 2022: Calcul CASS și impozit pensie

Impozitarea pensiilor 2022: Calcul CASS și impozit pensie

Impozitarea pensiilor 2022: Calculul contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) și a impozitului pe pensie din venitul brut

Prevederile OUG nr.130/2021 au adus, printre altele, modificări și completări asupra Codului fiscal, cu implicații asupra veniturilor din pensii și a contribuției de asigurări sociale de sănătate aferentă veniturilor din pensii, după cum urmează:

La art. XXIV pct. 2 din O.U.G. nr. 130/2021, care a modificat art. 100 alin.(1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, se stipulează:

“Venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 de lei și, după caz, a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate datorată potrivit prevederilor titlului V – Contribuţii sociale obligatorii”.

Prevederile din Codul fiscal referitoare la cota de impozit utilizată, la obligaţia de calcul lunar a impozitului aferent veniturilor din pensii, la reţinerea şi la plata către bugetul de stat au rămas nemodificate.

Potrivit art. XXIV pct. 7 din O.U.G. nr. 130/2021, care a modificat art. 132 alin.(2) din Codul fiscal, plătitorii de venituri din pensii au obligaţia depunerii Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citește și

Amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie sau gaze care greșesc facturile – propunere

Amenzi de 4 ori mai mari pentru furnizorii de energie sau gaze care greșesc facturile ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *