marți • 25 ianuarie 2022 • 6:52
Acasă / Teleorman / 7 ianuarie: Sfântul Ioan, cel mai important proroc și cel care face legătura dintre Vechiul și Noul Testament

7 ianuarie: Sfântul Ioan, cel mai important proroc și cel care face legătura dintre Vechiul și Noul Testament

7 ianuarie: Sfântul Ioan, cel mai important proroc și cel care face legătura dintre Vechiul și Noul Testament

În data de 7 ianuarie, după Bobotează, se sărbătorește Sfântul Ioan Botezătorul, acesta fiind considerat cel mai important proroc și cel care face legătura dintre Vechiul și Noul Testament. De asemenea, este ultimul proroc al Vechiului Testament și este menționat în cărțile sfinte ca fiind cel care a avut rolul de a pregăti oamenii pentru primirea Fiului lui Dumnezeu. În această zi, aproape 2 milioane de români își serbează ziua onomastică.

Se spune că în dimineaţa zilei de Sfântul Ion, oamenii trebuie să se stropească cu agheasmă, pentru a fi feriţi de boli în timpul anului. De asemenea, conform tradiţiei populare, se spune că după Sfântul Ion “se botează gerul”, adică temperaturile încep să crească.

De Sfântul Ioan, există obiceiul numit “Udatul Ionilor”. În Bucovina de exemplu, în trecut, se punea un brad împodobit la porţile tuturor celor care purtau numele de Ion, iar aceştia dădeau o petrecere.

În Transilvania, cei care purtau acest nume erau purtaţi… citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Citește și

Discotecaru’ Dragusin a dat muzica la maxim!

De ziua Micii Unirii, ,,Mitica Dragusin,, a pus la megafoane muzica de discoteca, asa cum ...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *